Onze locaties

Hier kunt u de verschillende locaties van Rhenus selecteren. U kunt kiezen tussen landen, locaties en diensten.

 • Rhenus beschikt over diverse archiefopslaggebouwen in Nederland en daar buiten.

  Beveiligde en geconditioneerde archiefopslag gebouwen in Nederland en daarbuiten

   

   

 • De naleving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming, AVG, wordt gewaarborgd door Rhenus.

  GECERTIFICEERDE PROCEDURES EN GEGEVENSBESCHERMING

  - Strikte en gecertificeerde beveiligingsprocedure
  - Gecertificeerd voor de strengste eisen en wetgeving
  - Naleving van de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is gewaarborgd

 • Rhenus is onderdeel van de Rhenus Groep. Professional in documentlogisitek waaronder archiefopslag.

  Rhenus Documentlogistiek

  Al meer dan 20 jaar dé professional voor veilig documentbeheer. 

 • Rhenus maakt deel uit van de wereldwijde Rhenus Groep.

  Rhenus wereldwijd

  Rhenus Archiefopslag maakt onderdeel uit van de wereldwijde Rhenus Groep.

Rhenus Documentlogistiek: De professional voor veilig documentbeheer.

Rhenus Documentlogistiek is de handelsnaam van Van der Velde Archiefopslag B.V. en is onderdeel van Rhenus Data Office Netherlands B.V.. Deze Nederlandse activiteiten vallen allemaal onder de wereldwijde Rhenus Logistics Groep

Bedrijfsfilm Rhenus

Bedrijfsprofiel Rhenus Data Office Netherlands onderdeel van de Rhenus Logistics groep

Rhenus Documentlogistiek

Rhenus Documentlogistiek neemt de verantwoordelijkheid op zich voor het beheer van zakelijke documenten voor bedrijven, organisaties of instanties, en van documenten, die onder strenge veiligheidsvoorschriften moeten worden bewaard – of het nu gaat om fysieke, hybride of volledig digitale documenten. Vandaag de dag behoren wij tot de Europese top van dienstverleners in de informatie- en documentatiebranche. Rhenus hanteert strikte en gecertificeerde beveiligingsprocedures, is gecertificeerd voor de strengste eisen en wetgeving en waarborgt voor klanten, bij alle werkzaamheden, de naleving van de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming, AVG

Wat meer dan 20 jaar geleden als documentenarchief begon, is tegenwoordig uitgegroeid tot een breed serviceaanbod op het gebied van documentatie. Documentmanagement en documentlogistiek zit in ons bloed. Van digitaliseringarchiefbeheerinterne archiveringexterne archivering in één van onze beveiligde archiefopslaglocatiesscan on demand tot en met vernietiging. Wij regelen alles op een veilige en betrouwbare wijze. Wij bieden klanten uit verschillende branches unieke oplossingen op maat, waardoor we een vlotte documenten- en datastroom kunnen waarborgen en de zakelijke processen van klanten optimaal kunnen ondersteunen.

Zo kan Rhenus Documentlogistiek de archivering, de digitalisering, het archiefbeheer en de administratie uit handen nemen. Op uw eigen locatie (interne archiefopslag) of op een beveiligde locatie van onszelf (externe archiefopslag). Middels onze service Scan on Demand kunt u 24/7 bij uw dossiers. Maar we komen dossiers op verzoek ook fysiek brengen en weer ophalen. In de gehele keten van documentlogistiek maken wij gebruik van ons eigen wagenpark, om ook op dit vlak permanent voldoende veiligheid te garanderen. Het zijn maar een paar voorbeelden van de service die Rhenus u kan leveren.

Tot slot verzorgt Rhenus Documentlogistiek met haar dienst Datavernietiging, ook de vernietiging van documenten- en data om datamisbruik te voorkomen of om gegevens 100% veilig te vernietigen als de bewaartermijn is verstreken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van genummerde, klantspecifieke opbergsystemen, vernietingscertificaten, klantgerichte afvalbalansen en online datamanagement.

Na vernietiging wordt het restmateriaal professioneel en gecertificeerd gerecycled tot nieuwe grondstoffen. Zo borgen we ook uw en onze eigen maatschappelijke verantwoordelijkheid ten aanzien van duurzaamheid. 

In 2013 werd door Rhenus Data Office Systems het bedrijf Van der Velde Archiefopslag bv overgenomen. In 2016 is de naam Van der Velde Archiefopslag vervangen door Rhenus Documentlogistiek / Rhenus Archiefopslag.

Beknopt profiel

Rhenus Data Office Systems Netherlands is onderdeel van de wereldwijde Rhenus Logistics Group. De Rhenus Group is actief op 660 locaties in de wereld en biedt werk aan 31.000 mensen.

In Nederland werkt Rhenus Data Office Systems ook met de handelsnamen Rhenus Documentlogistiek en Rhenus Datavernietiging. Rhenus Documentlogistiek richt zich op documentmanagement, documentbeheer, archiefopslag en archiefbeheer. Rhenus Datavernietiging legt de focus op archiefvernietiging, papiervernietiging, het vernietigen van harde schijven en andere datadragers, it recycling en computer recycling. 

U bevindt zich nu op de website van Rhenus Documentlogistiek - Archiefopslag.

Totaal aanbod van Rhenus Data Office Systems Netherlands

DOCUMENTLOGISTIEK: 

DATAVERNIETIGING:

 • Archiefvernietiging  → meer info
 • Papiervernietiging  → meer info
 • Vernietiging van datadragers zoals harde schijven, HDD's, films, ...  → meer info
 • IT recycling - computer recycling. Met Ophaalservice en Hoogste vergoeding van Nederland → meer info

Aanvullende diensten:

 • Business Proces Management
 • Ondersteuning bij de behandeling van zaken
 • Beveiligde transporten
 • Drukwerklogistiek
 • Verhuisbeheer
 • Quality management

Printen

Archiefopslag extern? Vraag direct informatie of een offerte aan.

Offerte aanvraagen voor externe archiefopslag
Meldt u hier aan voor de Rhenus E-Nieuwsbrief.

Hoofdkantoor Dockx Rhenus Archisafe

Terbekehofdreef 10
2610 Wilrijk
België
info@dockx-rhenus.be